Första sidan > Att göra > Vandra > Vandring i Åländsk skärgård
Valt område:

Paket
Tips
Företag
Bo
Äta
Resa
Övrig service
sym-vandring.gif Vandring i Åländsk skärgård Skriv ut Skicka sidan

Välkommen till Seglinges berg, stränder, skogar och stigar!

Du kan givetvis vandra nästan var som helst på vår ö men genom att märka ut naturleder har vi gjort det enkelt att hitta även utan karta och kompass. Dessutom leder våra stigar Dig genom en väldigt omväxlande natur; Du får se olika landskap och har goda chanser att skåda olika djur, och därtill kan Du besöka några alldeles speciella platser och lära Dig mera om vår ö.

Om Du väljer att börja från Bysmedjan vänder Du till vänster från infotavlan mitt i byn. Vid smedjan börjar vandringsleden som leder till Jättegrytorna i Kalvvik vid Delets strand. Stigen dit är c. 2,5 km lång. Längs den finns infotavlor.

Från Kalvvik kan Du fortsätta norrut längs stranden till Sandvik, c. 1,5 km. Leden över bergen vaktas av trutar i trä, de visar vägen fram.

Sandvik är, som ju namnet berättar, en vacker havsvik med sandbotten, en utmärkt simplats för den dopp-sugna.

I Sandvik vänder naturleden österut för att leda Dig genom skogen till den gamla Pumpstationen, c. 1,5 km. Vid Pumpstationen finns infotavlor samt en karta som berättar om ett unikt torrläggningsprojekt som genomfördes på Seglinge på 1950-talet.

Sedan kan Du följa vägen tillbaka till byn, från Pumpstationen c. 1,5 km.

Totalt blir denna runda c. 7 km. Den kan under sommaren vandras utan stövlar. Stigen går dock till stora delar på berg så bra promenadskor är att rekommendera. Picknick-korg och vattenflaskor är bra att ha med, kanske även handduk och baddräkt.

Ta gärna hunden med på promenad men håll den kopplad, också med tanke på huggormsrisken.

Och kom ihåg: det kommer flera vandrare efter Dig så skräpa inte ner naturen som tillhör oss alla.

Seglinge Byalag r.f. tillsammans med engagerade bybor önskar Dig en upplevelserik vandring!

Karta över Seglinge

Senast uppdaterad ( 08.11.2007 )