Första sidan > Att göra > Paddla > Med kajak utanför Gräsö
Valt område:

Paket
Tips
Företag
Bo
Äta
Resa
Övrig service
sym-paddling.gif Med kajak utanför Gräsö Skriv ut Skicka sidan

Den vackra utskärgården utanför Gräsö är en riktig höjdare på många sätt. Få fritidsbåtar rör sig i området och det är lätt att ta sig ut även till de yttersta skären. Nyfikna tordmular möter ibland upp och tar ett par varv runt dig och din kajak som för att kolla vad du är för en skojig typ. Bättre välkomnande får man leta efter.

Men det är öppna vatten och du bör vara van paddlare för att ge dig ut här. Är du det har du en mycket fin paddling framför dig oavsett om det rör sig om en dagstur eller en tur över tre-fyra dagar.

Beroende på vilken del av Gräsö skärgård man föredrar finns några alternativa iläggningsplatser om ni har med er kajaker på bilen från till exempel Östhammar där det går att hyra. Långnäsviken nordost om Norrboda är ett förslag. Rosten på södra Gräsö en annan, även om det kan vara lite knepigt att parkera bilen där den inte står i vägen. Äspskär på Gräsös sydspets är ett bra alternativ då det här finns en långtidsparkering. Härifrån går även passbåt på några minuter över till Rävsten där det går att hyra kajak.

Senast uppdaterad ( 15.02.2008 )