Första sidan > Att göra > Cykla > Turförslag från Grisslehamn
Valt område:

Paket
Tips
Företag
Bo
Äta
Resa
Övrig service
sym-cykling.gif Turförslag från Grisslehamn Skriv ut Skicka sidan

Här har vi fem förslag på cykelturer med utgångspunkt från Grisslehamn på norra Väddö.

Dagstur till Singö – Svartklubbens lotsstation
En tur som går över tre broar och öarna Kolskäret, Fogdö och Singö. Från lotsstationen har du en vidunderlig utsikt över Svartklubbens fyrstation, Understens fyr och vid horisonten kan man vid klart väder se de yttersta skären på norra Åland. Vi förser dig med lunchpaket, cykelkarta och tips på cykelvägar och bra badklippor.

Dagstur till norra Singö
En tur för dig som vill cykla mycket. Du gör avstickare på Fogdö till Fogdö gamla ångbåtsbrygga. Följ en vacker grusväg genom ett genuint skärgårdslandskap med vackra stenmurar, bondgårdar och blomdoft.

På Singö tar du dig, via en avstickare genom byn Tranvik, till Lotsstationen och njuter av bedårande havsutsikt. Färden går sedan genom Backbyn och vidare på grusväg längs Ålands hav, genom skogen till Stornotsand, Boda och Söderbyn. Här måste du besöka Singö kyrka. Fortsätt sedan till Singö camping och ta eftermiddagsfika.

Norra Väddö med fantastiska kalkklippor vid Nothamn
En dagstur på norra Väddö som bl a tar dig till Nothamn vid Ålandshav. Njut av fantastiska klippformationer i färger och former som för tankarna till förstenat trä. Besök det gamla kalkstensbrottet där floran och faunan påminner om Öland. Återvänd på små grusvägar längs Väddöviken genom ett vackert småskaligt jordbrukslandsskap.

Dagstur till Åland – Eckerö
Åk med Eckerölinjen till Åland och cykla på Eckerö. Om du tar första färjan kl 10 får du 5 – 6 timmars cykling på Eckerö. Under högsäsongen går sista färjan från Eckerö kl 20.15 lokal tid.

Solnedgångstur
Vi har ett smultronställe som vi gärna visar dig om du vill njuta av stillhet och solnedgång.

Bokning och information
Annika Cedergren
Pensionat Solgården
+46 (0)17 530 019
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den
www.pensionat-solgarden.se

Senast uppdaterad ( 19.03.2007 )
 
 

Cyklingsbilder