Första sidan > Att göra > Rida > Ridupplevelser på Åland
Valt område:

Paket
Tips
Företag
Bo
Äta
Resa
Övrig service
sym-ridning.gif Ridupplevelser på Åland Skriv ut Skicka sidan

En slingrande landsväg tar dig till Stall Aftonsol på Tellholm i Hammarland. Vid den charmiga ridanläggningen är både havet och naturen nära – här satsar värdparet Mia och Rolle på ridupplevelser med kvalitet genom småskalighet och välutbildad personal. Förutom sina vanliga ridskoleaktiviteter erbjuder Stall Aftonsol även weekendkurser, ridläger och kvällskurser. I stallets weekendkurser och ridläger ingår fullpension med boende i gårdens lillstuga. Dagens alla måltider intas i ridhusets egen matsal. Rolle är både utbildad ridlärare och restaurangkock, så maten är tillagad på gården.

Weekendkurser
Stall Aftonsol arrangerar weekendkurser för grupper på 8-10 personer. Kursdeltagarna delas sedan in i två mindre grupper på max fem personer, vilket är mycket uppskattat eftersom det ger bra kvalitet på undervisningen.

Vanligtvis anländer kursdeltagarna sent på fredagskvällen och på lördagsmorgonen inleds kursen med morgonfika och genomgång. Dagen bjuder på förmiddagslektion, lunch, teori och eftermiddagslektion. Lektionerna utformas efter deltagarnas egna önskemål och ridvana och det går att välja mellan dressyr, hopp eller att rida ut.

Dagen avrundas sedan med avkopplande bastubad för trötta muskler och en trerättersmiddag i trevlig gemenskap. Weekendkursen avslutas med ytterligare två lektionstillfällen under söndagen innan det är dags för hemresa. All utrustning som behövs finns att låna vid Stall Aftonsol, men du bör ha bekväma kläder och stadiga skor eller stövlar med klack.

I mån om tid och plats kan Aftonsol även erbjuda liknande arrangemang under vardagar. Det lönar sig alltid att ringa och höra efter.

Ridläger
Under försommaren arrangerar Stall Aftonsol också flera ridläger, även de med fullpension. För att delta i ridlägret måste du vara 9 år eller äldre. Förutom massor med ridning är fritid och social gemenskap med bad, utflykter och grill- och videokvällar viktiga ingredienser i ett lyckat läger.

Kvällskurser
I samband med sommarens ridläger arrangeras även kvällskurser för vuxna och ungdomar vid stallet. I kursen ingår 4 stycken 90 minuters lektioner, välj mellan inriktning på dressyr eller hopp. Boende ingår ej.

Mer information
Kontakta Stall Aftonsol på tel. +358 (0)18 33629 för mer information.

Vägbeskrivning
Stall Aftonsol ligger ca 25 km från Eckerö och 20 km från Mariehamn i Tellholm, Hammarland. Följ väg 1 mellan Eckerö och Mariehamn, sväng sedan vid Mellantorp och vid Tellholm. Håll till höger genom byn ca 2 km tills du ser det röda ridhuset på vänster sida.

Källa: www.visitaland.com

Senast uppdaterad ( 14.06.2007 )