Anlita en takläggare

Nu var det dags för ett nytt inlägg, och eftersom jag inte har varit speciellt aktiv på bloggen på ett tag är det väldigt många saker som far runt i huvudet på mig och som jag vill skriva om. Så det blir nog en hel del inlägg skrivna idag, och nu allra först kommer jag berätta för er att jag har vänt mig till en takläggare i Enköping när det var dags att byta ut det gamla plåttaket som suttit uppe i 35 år. Jag visste genom en god vän att det här företaget som heter Walterholms Plåtslageri är bra inom detta med tak, för min vän hade vänt sig dit i våras, och hon sa till mig när det var jag som berättade att jag behövde en plåtslagare i Enköping att jag borde se om inte Walterholms Plåslageri skulle kunna hjälpa mig, och det kunde de ju. Jag skulle till och med vilja sträcka mig så långt som att säga att om det är någon som behöver en takläggare här i Enköping så tror jag att det blir svårt att finna någon annan som skulle kunna göra ett bättre jobb än vad de kan hos Walterholms Plåtslageri. Det här är ett rikligt anlitat företag har jag fått reda på, och det är många här i Enköping som fått hjälp av deras takläggare, men de arbetar i många städer och till och med i hela Stockholms län. Jag hoppas att ni som läst det här inlägget tycker att det var bra att ni fick reda på att det här företaget finns, för i och med detta vet ni till vem ni kan höra av er till den dagen ni behöver en takläggare i Enköping eller i någon annan stad i omnejd av Enköping. 

Mina föräldrar behövde hjälp inom vvs

Tjenixen bloggen! Här sitter jag i Sveriges sydligaste stad, nämligen Ystad. Vad gör jag så här söderut kanske många av er tänker, men det är faktiskt som så här att i den lilla mysiga stad så växte jag upp. Men jag har ju inte åkt ner till Ystad bara för att jag vuxit upp här, utan mina föräldrar bor här nere och de behövde någon med kunskaper inom vvs. Så egentligen vet jag inte varför de ringde mig, men givetvis kom jag ner för att försöka hjälpa mina föräldrar och sen även få spendera lite tid med dem. Jag kan inte riktigt svara på vad det var för typ av hjälp med vvs som behövdes men det var någon vattenkran som strulade med varmvattnet, hur som helst fick jag ringa någon som verkligen kunde det där med vvs för jag var kunde inte fixa det för fem öre. Men nu är det åtgärdat iallafall så nu är det en hel helg nere i Skåne som gäller för mig, vi får se lite vad som händer. Ikväll kommer jag träffa lite gamla barndomsvänner som jag gick i skolan med och som fortfarande bor kvar i Ystad, det ska bli riktigt kul att få träffa dem igen. Vad vi ska hitta på återstår att se, jag var lite sugen på bowling men jag vet inte riktigt vad de andra känner för. Det hade varit kul att hitta på någon aktivitet men samtidigt så har vi så mycket att prata om, vi har ju träffats på flera år och så det finns en hel del förlorad tid som man vill ta ikapp. Jag tänker faktiskt att jag kommer börja åka ner till Ystad lite oftare nu i framtiden, det är väldigt trevligt här nere och jag känner att det är skönt med ett miljöombyte då och då.  

Behöver hjälp av ett glasmästeri

Hej vänner! Jag har en liten plan för min uteplats som jag har på tomten i Lund, men det krävs i så fall hjälp av ett glasmästeri. Nu ska ni iallafall får höra hur min plan lyder. För några veckor sedan så införskaffade jag mig en badtunna som jag tänkte att jag kunde njuta i under de kvällarna här nere i Lund, det fanns dock ett litet problem. Jag ville inte bara sätta ner ekipaget rakt ner på gräset, då hade snart hela tunnan varit full med grässtrån och den är jag inte så sugen på att rengöra varannan dag. Så jag behövde någonstans att ställa den. För att lösa det problemet så åkte jag till närmaste bygghandel i Lund och köpte stenplattor så att jag kunde bygga mig en liten uteplats. Det är nu löst men det känns som att det är någonting som fattas, någon form av staket eller räcke runt uteplatsen som ramar in det lite mer. Jag har funderat länge vad för typ av inramning som kan tänkas vara snyggast att använda och till slut har jag nu kommit fram till att det bästa alternativet är nog glasväggar. Det är här ett glasmästeri kommer att krävas, ett staket hade jag kunnat bygga själv utan några konstigheter. Däremot måste jag nog låta ett glasmästeri ta över från här, det är långt bortom mina kunskaper att hantera glasskivor. Så det enda som återstår nu är att kontakta något glasmästeri i Lund som kan hjälpa mig med det här, det kan ju inte vara så svårt tänker jag. Jag tror detta kan bli riktigt bra, nu har jag iallafall en uteplats och en badtunna vilket inte är helt fy skam om jag får säga det själv. Vi får se lite när nästa blogginlägg kommer, men det blir nog inte för ens nästa vecka så jag får önska er en trevlig helg!

Stockholm Golv & Måleri AB

God eftermiddag, god eftermiddag och välkomna till bloggen. Jag hoppas att mina härliga läsare haft en trevlig dag och att er eftermiddag och kväll också kommer att bli fin. Jag hade tänkt att jag i det här inlägget skulle berätta för er om en golvläggare på Östermalm som har lagt in nya golv i hela lägenheten. 

Det är många som håller på att renovera och fixa till i sina lägenheter och när det kommer till det här med golv så är det en sådan sak som kan göra en riktigt stor skillnad. Om golvet är rätt så brukar resten av rummet fungera bra också, men man kan vända på det och säga att det spelar ingen roll hur mycket man än målar eller tapetserar och rustar upp, är golven i dåligt skick så är det att jämföra med en välklädd person som tar på sig dåliga skor. I bästa fall kan man dölja skavanker med någon matta men hur roligt är det på en skala från ett till tio? Nu tänkte jag tipsa er om ett företag som heter Stockholm Golv & Måleri AB. Ni har min personliga rekommendation till att vända er dit om ni funderar på att göra något åt golven och därför behöver en golvläggare på Östermalm. Det är så oerhört duktiga golvläggare som arbetar på det här företaget, de har varit i branschen länge och jag har ju själv fått hjälp av dem och fått ett helt perfekt resultat när det gäller golven. Ni som vill få reda på mer om företaget kan gå in på deras sida på nätet och där läsa mer om dessa golvläggare på Östermalm som ni finner på Stockholm Golv & Måleri AB och om hur de kan hjälpa er! 

Nytt kakel i köket

Hej på er! Eftersom det är tisdag igen betyder det ett nytt inlägg, hoppas ni är lika taggade som jag. Min tanke är att idag berätta för er om företaget som hjälpte oss med vårt nya kakel i Vänersborg när vi skulle kakla om köket. Företaget heter SM Måleri & Kakel AB och gav oss otroligt bra hjälp med allt.

När vi flyttade in i vårt hus för över tio år sedan var köket relativt nyrenoverat, därför gjorde vi inget åt det. Nu har det ju som sagt gått tio år och köket är inte lika fräscht som det var när vi flyttade in, därför bestämde vi oss för att renovera det för några veckor sedan. Vi ville kakla om hela köket, byta ut bänkarna och skåpen, köpa ny fläkt samt kamouflera kyl och frys bättre. Det var ett stort projekt som skulle kräva mycket tid, även en hel del hjälp från professionella hantverkare. För att byta ut vårt kakel i Vänersborg fick vi som sagt hjälp av SM Måleri & Kakel AB, ett riktigt fantastiskt företag enligt mig. De lyssnade väl till våra önskemål om färg och mönster, vilket gjorde att det blev precis som vi hade tänkt oss. Jag blev verkligen jättenöjd över hur kaklet blev efter att de hade slutfört jobbet, jag hade nog inte kunnat bli nöjdare än vad jag blev. Det är tack vare dessa hantverkare och deras underbara arbete, kommer vi behöva liknande hjälp i framtiden kommer vi definitivt vända oss till dem för hjälp igen. Dessutom tycker jag att ni också borde vända er till dem om ni skulle behöva hjälp med kakel i Vänersborg med omnejd.

Mitt drömgolv

I veckan ska vi bo hos flickvännens föräldrar, de bor i ett riktigt fint hus som de har byggt nytt för ett antal år sedan. Min svärmor, som det heter, är riktigt duktig på inredning och tycker det är väldigt kul och deras hem är därför väldigt fint. Hur som helst så har de betonggolv i hela huset och jag älskar det! Det är vä slipat så det är behagligt och varmt och inte alls så kalt och rått som man kan tänka sig att betong skulle kunna bli. Jag hade velat ha det i mitt hus när det är dags för oss att bygga. Och jag har pratat lite med Anders om det, svärfar, och han har rekommenderat mig att göra det då det har flera fördelar. Jag har sökt runt på nätet lite och kollat med vad de kan rekommendera och har hittat ett företag som heter Mälardalens Betong Entreprenad AB, de erbjuder olika former av tjänster och produkter inom betong i Strängnäs, Nyköping och Eskilstuna bland annat. Men jag har också sett att det finns olika varianter på betonggolvet, olika nyanser och färger bland annat. Något som jag egentligen hade trott varit snyggare i vårt kommande hus skulle kunna vara vitt eller ljust betong-golv. Det känns som att det mer hade matchat med min stil och det hoppas jag att min andra hälft kan hålla med om. Men det är några år kvar ändå, men betong är jag ganska säker på att det blir trots allt. Betong i sin enkelhet, jag skulle också vilja ha en uteplats och veranda i betong, kräver inget underhåll, perfekt! 

Ett finsnickeri med känsla för finess

Jag har länge gått och tänkt på saker som jag vill ha men som inte går att köpa någonstans, det har gjort mig förtvivlad för jag vet att de hade varit så fina och passat så bra på och i vårt hus. Vi bor i ett äldre hus i Höganäs med ganska högt i tak på entrévåningen. Vissa saker har föråldrats en aning och vi har varit tvungna att ta bort dem men jag har inte velat ersätta dem med helt nya moderna saker utan behålla den tidigare känslan. Så – jag kontaktade Av Trä – Finsnickeri & Renovering som är ett finsnickeri i Höganäs. Jag har hört mycket gott om dem, både från vänner och familj som vänt sig dit av varierande anledningar, jag vet att min vän hade ett par äldre trästolar som han fann på auktion som Av Trä restaurerade och gjorde som nya. Jag kontaktade Av Trä:s finsnickeri i Höganäs för att se om de kunde skapa träpelare, från golv till tak åt mig. Det var inga problem, jag lämnade en skiss och vi pratade igenom det och alla detaljer och de fixade perfekta pelare till vårt hem. Det resulterade i att jag lämnade min långa lista av andra produkter som inte går att köpa i handeln, bland annat ett långt utebord, ett avlastningsbord och en bänk för verandan. Det märktes verkligen att de var ett finsnickeri på grund av deras exemplariska och felfria arbete. Det kunde inte ha blivit bättre! De kunde anpassa allt efter mina önskemål, färg, utformning, material, tålighet, kvalitet. Allt av bästa klass såklart, men verkligen så kul. Jag rekommenderar dem starkt, också för det som jag tidigare skrev, om deras restaurationer som får gamla saker att se nya och fräscha ut. Precis ett sånt typ av företag som jag gillar!